یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۰۳

افزایش مشکلات اسکلتی-عضلانی و حرکتی در پاندمی کرونا/فیزیوتراپی به کمک بیماران می‌آید

۴۹۹ بازديد

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران نسبت به افزایش مشکلات اسکلتی-عضلانی و حرکتی در دوران پاندمی کرونا هشدار داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران نسبت به افزایش مشکلات اسکلتی-عضلانی و حرکتی در دوران پاندمی کرونا هشدار داد.

فیزیوتراپیست احمد موذن زاده رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با اعلام این خبر گفت: زندگی شهرنشینی، چاقی، کم تحرکی باعث افزایش تعداد بیمارانی که مشکلات اسکلتی -عضلانی و حرکتی دارند طی سال‌های اخیر بوده، اما در یکسال و نیم گذشته به واسطه پاندمی کووید ۱۹ مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد کرده است.

مقالات مشابه:فیزیوتراپی در منزل پاسداران

وی گفت: این مشکلات پس از مرحله حاد بیماری و خصوصا مشکلات تنفسی عمدتا ناشی از کم شدن فعالیت فیزیکی، ضعف عضلانی و در منزل ماندن افراد است که همین مسئله باعث چاقی، بی تحرکی و کاهش توان فیزیکی در این افراد شده است.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران عنوان کرد: دور کاری،   دور ماندن از محیط‌های اجتماعی، کلاس‌های مجازی و پرخوری همه‌ی این‌ها باعث فقدان فعالیت فیزیکی روزمره و ضعف حرکتی، افزایش وزن و بروز عوارضی، چون پوکی استخوان، چاقی، فشارخون و دیابت حتی برای جوانان و فرزندانمان شده است.

وی گفت: نیاز به فیزیوتراپی و آموزش‌های مناسب از نظر پیشگیری، درمان و بازتوانی بیشتر از قبل احساس می‌شود و باید اطلاعات لازم را به آحاد مردم بخصوص به کودکان و نوجوانان بدهیم که به چه نحو باید فعالیت فیزیکی و فعالیت‌های ورزشی خود را حتی در محیط منزل تنظیم کنند.

موذن زاده اظهارداشت: رژیم غذایی سالم، پیاده روی روزانه به مدت چهل دقیقه، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، ورزش‌های مناسب مانند ایروبیک، نرمش و دوچرخه سواری می‌توانند از بروز مشکلاتی مانند پوکی استخوان، فشارخون، دیابت و چاقی در سنین بالاتر پیشگیری کند.

وی ادامه داد: نقش فیزیوتراپی در بیماری کرونا بسیار پر رنگ بوده به این صورت که ما در مراحل حاد و تحت حاد کرونا با ورزش‌های تنفسی و بازتوانی تنفسی توانستیم نقش خودمان را ایفا کنیم و وضعیت تنفسی بیماران را به حالت عادی برگردانیم و در واقع مقابله کنیم با عوارضی که محدودیت‌های فیزیکی و زجر تنفسی در مراحل اولیه این بیماری برای بیماران ایجاد میکند.

موذن زاده گفت:در شرایط مزمن‌تر با توجه به اینکه این بیماری فرد را ناتوان و قدرت فیزیکی فرد را کاهش می‌دهد و حجم عضلات و ناتوانی‌های حرکتی برای فرد ایجاد میکند، تلاش کردیم با آموزش‌های مناسب و انجام ورزش‌های تقویتی و درمان مشکلات اسکلتی-عضلانی که بیماری کرونا برای مبتلایان ایجاد میکند هرچه سریع‌تر فرد را به محیط کار، زندگی و فعالیت اجتماعی برگردانیم.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران توصیه کرد:مردم می‌توانند در فضای آزاد با استفاده از ماسک و  رعایت فاصله گذاری روزانه حداقل ۴۰ دقیقه پیاده روی سریع داشته باشند و استفاده از نور آفتاب، تغدیه مناسب همراه با مصرف مکمل‌هایی مانند زینک، کلسیم و ویتامین سی می‌تواند به حفظ سلامتی، افزایش قدرت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز بیماری کرونا کمک کند.

 

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ۲۵ تیرماه انتخابات سراسری هیات مدیره‌های نظام پزشکی در سطح کشور بصورت حضوری برگزار خواهد شد که خوشبختانه در اغلب شهر‌ها بخصوص در مراکز استان‌ها و شهر‌های بزرگ همکاران فیزیوتراپیست ما کاندیدا هستند و به امید خدا به شکل فراگیری در این انتخابات مشارکت خواهیم کرد و تمامی اعضای جامعه پزشکی خصوصا همکاران فیزیوتراپیست را دعوت به حضور و شرکت در این انتخابات و صیانت از حقوق حرفه‌ای جامعه پزشکی از طریق انتخاب هیات مدیره‌های توانمند نظام پزشکی مینمایم.

تیزانیدین چگونه کار می کند؟

تیزانیدین یک آگونیست آلفا ۲ آدرنرژیک مرکزی است. این ماده با مسدود کردن پالس های عصبی (احساس درد) که به مغز ارسال می شود کار می کند. این دارو موجب کاهش سیگنالهای عصبی مغز برای انقباض عضلات میشود. با کاهش سیگنال های عصبی از مغز، عضلات می توانند آرام باشند. این کمک می کند تا سفتی و درد عضلانی، اسپاسم یا اسپاستیک (ترکیبی از سفتی و اسپاسم) تسکین یابد.

شکل 1: مکانیسم عمل تیزانیدین

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.